De vorbă cu Adrian Băcanu, despre 11even București și alte lucruri frumoase.

1

Pe 21 mai 2015 va avea loc cea de a 4-a ediție a evenimentului 11even Experiences București. Azi vă propunem un interviu cu Adrian Băcanu, sufletul acestui eveniment, cel care anul trecut a pus în scena momente magice alături de cei 11 invitați ai săi, și care, suntem siguri, ne va produce uimire și bucurie nouă și celor ce vor alege să-și petreacă după-masa și seara zilei de 21 mai alături de noi. Vă invităm să rămâneți în contact cu noi pe site sau Facebook pentru noutăți legate de invitații din acest an, cauza susținută și alte surprize pe care Adi împreună cu echipa sa le pregătesc.

1. Adrian, care este activitatea ta de bază?

De bază sunt om. :)
Ca activitate am deschis un business – de altfel primul ;) – un parteneriat pe zona de smart fun – un concept relativ nou in România. Se numește Quest Mission și e o combinație faină de provocare, adrenalină, distracție și echipă – totul în 60 de minute. Nota autorului: mai multe despre Quest Mission aici: http://www.questmission.ro

2

2. Care este pasiunea ta principală?

Viața. Descopăr zilnic bucuria de a trăi și cât de multe lucruri minunate ni se întâmplă zilnic. Uneori sunt fascinat de aparentele paradoxuri – ca de ex. că zilnic nu se schimbă aproape nimic, dar în fiecare an dacă ne uităm putem să vedem cât de mult am evoluat.

3. Care este cartea ta preferată?

Sunt mai multe, dar mi-am amintit acum de “Micul Prinț”. O carte pe care nu am înțeles-o copil fiind (tot ce îmi amintesc de atunci e un desen și replica “desenează-mi o oaie”). Cred că ar trebui citită de orice adult, și pentru a ne reaminti de copilul din noi.
6
4. Adi, esti gourmand? Care este mâncarea ta preferată?

Aici lista e lungă… Îmi place mâncarea … Aș zice că ciocolata amăruie și înghețata :) …. Sau poate creveți sau o friptură bună. Sau o salată de vinete proaspăt coapte… Sau… Cred ca ar dura ceva vreme să le pun aici pe toate care îmi plac mult…. ;)

5. Care este locul din lume în care ți-ar place să trăiești?

Înca nu știu exact ;). Mi-ar plăcea să fie undeva cald, cu mare/ocean, să pot să practic sporturi, să fie mai liniștit și în natură. Și să fie si relativ apropiat de un oraș interesant și viu, unde să mă bucur de cultură și artă…

6. Care este cel mai mare factor motivator pentru tine?

În diferite momente au fost diferite motivații. Uneori m-a durut foarte mult o situație în care eram/mă complăceam, dar de cele mai multe ori îmi doream să fiu/să am lucruri dincolo de ‘condiția mea’. Și am avut ‘norocul’ în viață, să am parte de oameni extraordinari care m-au spijinit și m-au inspirat foarte mult pe acest drum.

8

7. Adrian, cum a fost experiența ta ca organizator de eveniment 11even Experiences?

A fost una extraordinară. Am pornit în București singur la drum – aveam sprijinul lui Ovidiu și al echipei de la Cluj. Nu îmi era clar ce și cum o să fie. În schimb, am avut parte de o echipă fantastică, am creat ceva exact în modul în care ne-am imaginat, iar feedbackul publicului și a speakerilor a reflectat încă o data asta. A fost ceva fantastic, care a deschis drumuri noi pentru mulți dintre cei implicați.
8. Și tu, ca și alți organizatori de evenimente 11even, ești foarte implicat în diverse acțiuni comunitare. Poți să ne povestești despre o inițiativă susținută de tine și care îți este apropiată sufletește?

Una din activitățiile comunitare – pe care mi-aș dori să o extind totuși – este sprijinirea unui grup de copii orfani de la un centru din București. Sprijinul a venit în diferite moduri: fizic – de la alimente la calculatoare – până la unele aspecte care se văd mai puțin direct: de ex. au fost invitați gratuit la 11even București sau la noul meu business.

4

9. Care a fost cel mai important beneficiu al organizării 11even Experiences București pentru tine si echipa ta?

Au fost oamenii fantastici pe care i-am descoperit prin eveniment. În primul rând s-a alăturat Irina Negrilă la conducere și cu ea am făcut un duo fantastic (și e si primul speaker confirmat la 11even 2015). Apoi echipa de voluntari, cu care am devenit o adevarată echipă și care în timpul liber au organizat ceva mai bun decât uneori profesioniștii (feedback de la speakeri și public). De aici a apărut Paula Prahoveanu, care anul trecut a tot cerut mai mult de la proiect, iar acum a ajuns să fie co-organizatoarea ediției 2015. Iar speakerii, pe care i-am descoperit îndeaproape și mai ales latura lor “mai umană”, “mai intimă” a fost un alt beneficiu extraordinar.

10. Adrian, tu ai fost implicat ca mentor într-un alt proiect al Asociației 11even, “Creatori de viitor”. Cum ai trăit această experiență?

A fost (cumva încă mai este) o experiență extraordinară. Mulțumesc de invitație. Am descoperit niște tineri fantastici, care vor mai mult de la viață în orice mod. E o inițiativă super, iar ei au fost încântati de tot programul (feedback de la ei). Încă mai sunt în contact cu o parte din ei și mă bucură asta.

3

11. În final, ce așteptări ai de la 11even Experiences 2015?

11even 2015 mi-aș dori să fie pe multe categorii asemănător cu 2014, în timp ce ducem ceea ce am construit un pas mai departe: mai uman, mai cald, mai prietenos, mai inspirațional. Echipa organizatoare – plină de entuziasm și bucuria de a trăi – va face asta posibil și ne dorim și mai mult public și companii susținătoare. O să fie un eveniment super.

Sursa foto: Mihai Gheorghe/Film Experience, Paula Prahoveanu, arhiva personala Adrian Bacanu

 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Scroll