De vorbă cu Vlad Căpușan, despre simplitate, libertate și explorarea acestei lumi.

5

Am avut ocazia să-l ascult pe Vlad în câteva rânduri, ca invitat în cadrul unor evenimente 11even Experiences. De fiecare dată impresia pe care mi-a lăsat-o (și nu doar mie, ci și altora din cei prezenți) a fost aceea de autenticitate în discurs. Aceasta este, în opinia mea, o calitate extraordinară a unui vorbitor în public, pentru că astfel nu doar că se apropie de cei care-l ascultă, ci reușește să creeze o legătura specială cu ei într-un timp foarte scurt. Motivațional, puternic în mesaj dar în același timp plin de modestie, Vlad reușește să acapareze publicul într-un mod în care puțini pot să o facă.

L-am întâlnit pe Vlad și din perspectiva artistului, admirându-i maturitatea și talentul de pictor. I-am cunoscut părinții, și am înțeles de ce mi-a răspuns așa cum a făcut-o la ultima întrebare.

Te invit să-l cunoști și tu, iar dacă îți place ce descoperi, nu ezita să ne transmiți acest lucru. Poate că vei putea să-l întâlnești personal pe Vlad, la 11even Experiences 2015, în orașul tău!

Ovidiu Neamțu

11

 1. Vlad, dă-ne câteva date despre aspectele personale și profesionale care te definesc.

Îmi place să cred că sunt un om simplu și liber.

Cred că muntele m-a învățat ce înseamnă integritatea și puterea de a reuși în orice condiții.

Ce înseamnă să te ridici atunci când eșuezi și ce înseamnă să te cobori atunci când ai succes.

 1. Într-un top al priorităților, care sunt principalele 3 aspecte pe care pui accentul în viață?

Familie, Expediții și Muncă.

8

 1. Ai o expediție preferată, din cele realizate până în prezent?

Expediția din 2014 în Himalaya a fost cea mai specială, și nu datorită vârfurilor pe care le-am făcut, ci datorită oamenilor cu care am fost. Deși am fost 4 persoane din 3 țări diferite, pentru prima dată am simțit că avem același vis despre ce înseamnă adevărata aventură și explorare.

1

 1. Poți să ne povestești o situație grea cu care te-ai confruntat într-o cucerire de vârf și modul în care ai depășit-o?

În 2011 într-o tentativă solitară de a ajunge pe vârful Kusum Kanguru în Himalaya am căzut într-o crevasă pe la 6100 m… primele 5 minute au fost de tăcere și liniște până am analizat ce s-a întâmplat, liniștea era morbidă, singurul lucru care se auzea era respirația mea, iar sub mine era un abis negru. Secundele s-au transformat în ore, aveam în minte mii de scenarii despre cum se putea termina totul. Gândul la familie era cel mai intens și dureros. Îmi amintesc doar că am început să mă rog la Dumnezeu. Nimic nu îmi doream mai mult, decât să ajung acasă…Din acel moment nu mai îmi amintesc mare lucru, totul e vag, știu doar că am ajuns în aceea zi pe vârf și după 2 săptămâni eram acasă, alături de familie.

3

 1. Ești un om implicat în diverse acțiuni comunitare. Poți să ne povestești despre o inițiativă susținută și care îți este apropiată sufletește?

Cel mai drag proiect la care lucrez e ”Dar din suflet pentru Apuseni”. De peste 5 ani încercăm să ajutăm familiile izolate din munții Apuseni, în special iarna când niște simple alimente înseamnă enorm pentru acești oameni.

De fiecare dată rămân impresionat de simplitatea și puterea cu care îmbrățișează viața acești oameni. Am realizat că nimic nu se compară cu bucuria de a dărui.

12

 1. Care este cel mai mare factor motivant pentru tine?

Eșecul.

2

 1. Cum a fost experiența ta ca participant la 11even Experiences?

Au fost 11 minute extraordinare în care am reușit să împărtășesc publicului o experiență autentică pe care am avut-o deasupra norilor.

 1. Care a fost cel mai important beneficiu al participării la 11even Experiences în evenimentele în care ai fost până acum?

Cel mai mare beneficiu au fost lecțiile pe care le-am învățat de la ceilalți invitați. Am plecat cu alte 10 experiențe marcante și cu un mare respect pentru cei care au fost prezenți.

7

 1. Ce i-ai spune cuiva care se gândește să ia parte anul acesta la un eveniment 11even?

Dacă îți dorești o seară specială pe care să o ții minte mult timp, du-te la 11even!

 1. Anul acesta vorbim “despre oameni frumoși și poveștile lor”. Care crezi că e cea mai mare provocare pentru oameni în a-și scrie o proprie poveste de viață frumoasă?

Trăim într-o lume în care 95% din oameni urmează visul altora, în care să fii autentic și să îți urmezi propriul vis e teribil de greu. Cu toate astea cred că frumusețea oamenilor se regăsește în sufletul și autenticitatea lor. Sfatul meu e să vă urmați visul și să vă scrieți propria poveste, pentru că viața vă aparține.

 1. Dacă ar trebui să menționezi un om “frumos” cu o poveste deosebită, cine ar fi acesta/aceasta, și de ce?

Mi-e greu să numesc un om, dar îți voi spune doi – părinții mei. Povestea lor e povestea mea. Ei sunt oamenii care mi-au dat identitate și cărora le datorez totul.

9

Sursa foto: arhiva personală Vlad CăpușanComentarii

 1. Eugen Capusan says:

  Bravo Vlad, ma bucur de tine si de succesul tau si de maturitatea care o areti de fiecare data. Sant mandru de tine si sant mandru ca sant unchiul tau :) Mult succes in continuare si sper sa ne vedem cat de curand…
  Eugen C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Scroll