Despre bucurie și “curcubei” cu Amedeia Neamțu

3

S-a născut în Cluj Napoca, însă-i place să spună că are sânge de maramureșancă. A studiat jurnalistică și a lucrat câțiva ani în presa scrisă. A început de tânără să-și construiască o afacere proprie, și azi, după mai bine de 10 ani în antreprenoriat se bucură de rezultatele unui business de succes. Scrisul a fost permanent o pasiune, și din această pasiune s-au născut “curcubeii”, personaje ale unui volum pentru copii “Povești colorate din lumea curcubeilor”, volum lansat anul trecut. Însă marele ei vis a fost să aibă o familie și 3 copii, iar astăzi își trăiește visul. Pe lângă business, conferințe, munca la cel de-al doilea volum din seria poveștilor colorate, activități caritabile, școală și teme, călătorii și alte activități, de curând o nouă pasiune și-a făcut loc în viața Amedeiei: aikido.

Haideți să o cunoaștem pe Amedeia Neamțu, într-un interviu pregătit alături de Alexandra Diaconița, elevă de liceu din Fălticeni și parte din grupul “Creatori de viitor”(www.creatorideviitor.ro). Vă invităm să o și urmărim într-o înregistrare recentă de 11 minute, din cadrul unui eveniment al prietenilor noștri de la 5MS Cluj. Enjoy!

4

  1. Amedeia, care este activitatea ta de bază?

Mamă și scriitoare

  1. Care este pasiunea ta principală?

Familia

  1. Care este cartea ta preferată?

Biblia

  1. Care este mâncarea preferată?

Sushi

  1. Care este locul din lume în care ți-ar place să trăiești?

Sunt două: Cluj Napoca și Provence

  1. Care este cel mai mare factor motivator pentru tine?

Să știu că pot să ofer bucurie celor din jur, și să învăț să găsesc bucurie în cele mai simple și aparent banale momente de viață.

5

7. Ce parere ai despre conceptul 11even si despre tema “Despre oameni frumoși și poveștile lor”?

“11even” este un proiect al sufletului meu: un cuib unde se întâlnesc oameni frumoși care își spun povești de viață autentice… Un loc în care pulsează viața și emoțiile veritabile. Și tocmai asta îl face unic: nu vrem să învățăm pe nimeni nimic, nu vrem să ieșim în fața oamenilor și să ne dăm deștepți cu fraze isusite scrise de alții… Vrem să încurajăm oamenii, să îi ajutăm să meargă mai departe pe drumul vieții lor cu fruntea sus și cu inima deschisă…

8. Amedeia, cum te-ai descrie ca antreprenor?

Sunt un om care percepe viața cu sufletul mai întâi, abia apoi cu mintea. Deși pare paradoxal, asta m-a ajutat mult în domeniul profesional, pentru că am lucrat cu mulți oameni pe care m-am străduit să-i ajut și să-i încurajez, înainte de orice. Și asta în timp a dat roade…

9. Cine sunt “curcubeii” și ce vor ei?

Curcubeii sunt bucăți din sufletul meu. Sunt eroii care vor să învețe copii de toate vârstele (de la 4 la 100 de ani :) să se bucure de minunile din jurul lor, de binecuvântările împachetate în fiecare zi. Ei sunt cei care transmit fetițelor noastre ceea ce noi, ca părinți, ne dorim ca ele să poarta în inimă și în minte.

Amedeia într-o înregistrare de 11 minute din cadrul unui eveniment al prietenilor noștri de la 5MS:Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Scroll