11 întrebări pentru Iulian Șerban, organizator 11even Ploiești

1

Pentru că anul acesta la 11even este vorba “despre oameni frumoși și poveștile lor”, ne-am propus să aducem în fața voastră, a prietenilor din comunitatea 11even, povești ale celor care organizează astfel de evenimente, a celor care s-au numărat printre vorbitori în anii trecuți, sau a celor care ne-au onorat cu prezența sau susținerea lor.

Acest prim interviu l-am realizat în luna decembrie cu un om extrem de pozitiv. Ne știm de mai puțin de un an, ne-am vazut doar de 2 ori, însă în orice conversație telefonică sau prin email/facebook mi-a transmis încredere și seriozitate. Iar prima ediție a evenimentului 11even Ploiești, pus în scenă de Iulian și echipa sa de prieteni și colaboratori, a fost un real succes!

Haideți să-l cunoaștem pe Iulian Șerban din 11 întrebări, într-un interviu pregătit alături de Alexandra Diaconița, elevă de liceu din Fălticeni și parte din grupul “Creatori de viitor”(www.creatorideviitor.ro).

Ovidiu Neamțu&11even Team

 

“11even este un eveniment de la care nu pleci motivat, ci de-a dreptul schimbat”

De vorbă cu Iulian Șerban, organizator 11even Ploiești

 1. Iulian, care este activitatea ta de bază?

Mă ocup de training, consultanță pentru companii și dezvoltare de afaceri.

 1. Care este pasiunea ta principală?

Pasiunea ce s-a transformat în afacere este să pun oamenii în comun pentru a realiza împreună tot ce își propun și să îi ajut să transforme o idee, în realitate.

 1. Care este cartea ta preferată?

Îmi este greu să aleg o singura carte, ca fiind preferată, dar cred că m-a influențat destul de mult, fiind citită la o vârstă fragedă, o carte scrisa de Erich Maria Remarque și care se numește ’’Soroc de viata și Soroc de moarte’’.

 1. Care este mâncarea preferată?

Îmi place în mod deosebit bucătăria mediteraneeană, grecească în special.

 1. Care este locul din lume în care ți-ar place să trăiești?

Îmi plac locurile însorite, în care pe tot parcursul anului pare că ești în vacanță.

 1. Care este cel mai mare factor motivator pentru tine?

Personal, sunt motivat de 2 lucruri ce se leagă: în primă fază, mă motivează curiozitatea, ’’oare voi reuși să fac acest lucru, să duc acest proiect la bun sfârșit?’’, după care, de fiecare dată, sunt motivat de reușita inițială, care îmi arată că nu am nici o scuză pentru a nu demonstra și în dățile următoare.

2

 1. Iulian, cum a fost experiența ta ca organizator de eveniment 11even Experiences?

Aș putea să vorbesc despre asta multe ore :-). Când am primit propunerea, nu am știu ce va urma, și, deși organizasem câteva evenimente înainte de 11even, ce am descoperit după, mi-a arătat un mod total diferit de a organiza o conferință. A fost o muncă intensă, dar rezultate muncii, mi-au confirmat că a meritat fiecare secundă dedicată acestui eveniment. Poate părea greu de crezut, dar după 11even Ploiești cred cu maximă responsabilitate că pot duce la bun sfârșit orice nou eveniment/proiect.

 1. Și tu, ca și alți organizatori de evenimente 11even, ești foarte implicat în diverse acțiuni comunitare. Poți să ne povestești despre o inițiativă susținută de tine și care îți este apropiată sufletește?

Da, în 2014 am fost Președinte al Asociației JCI Prahova (parte a Federației Junior Chamber International).

O inițiativă pornită de către mine, dar dezvoltată de către colegii mei din JCI Prahova, a fost Clubul de Public Speaking, locul în care, foarte concret și aplicat, oamenii învață să vorbească în public. Am pornit acest grup, pentru că îmi doream să evoluez și să pot trece peste frica de a vorbi în public, și am ajuns la un eveniment lunar, cu mulți invitați valoroși și care generează de mai bine de 1 an, schimbare în mentalitatea și în viața ploieștenilor și prahovenilor. De fiecare dată, văd progres la cei care participă și susțin discursuri, și asta mă bucură foarte mult.

 1. Care a fost cel mai important beneficiu al organizării 11even Experiences Ploiesti pentru tine si echipa ta?

Pentru mine și echipa mea, cele mai importante beneficii, sunt mai multe :), și anume: curajul, încrederea și prietenia. De oamenii din echipa mea (Claudia, Cristi și Florin) m-a legat după 11even, o prietenie adevărată ce a dus și la alte evenimente majore pentru comunitate. Cu toții am trăit o experiență unică și ne-am bucurat împreună de reușita acestui eveniment. Am văzut beneficii concrete la mulți participanți, atât din sală, cât și dintre speakeri, dupa 11even, legându-se prietenii și proiecte și între aceștia. Oameni care până atunci nu se cunoșteau, au plecat prieteni și au dezvoltat împreună inițiative comune.

3

 1. Iulian, ce mesaj ai transmite celor care nu au participat pana acum la un eveniment 11even Experiences si se intreaba daca merita sa participe pe viitor?

Cred că toți cei care au posibilitatea să participe la un eveniment cum e 11even, ar fi bine să își facă acest ’’cadou’’. Am avut șansa anul trecut să vad acest eveniment și în București, și credeți-mă că în 2015, voi încerca să particip la cât mai multe evenimente 11even prin țară, pentru că este vorba de inspirație pură și despre un eveniment de la care nu pleci motivat, ci de-a dreptul schimbat.

 1. În final, ce așteptări ai de la 11even Experiences 2015?

În 2014 am îndrăznit să credem în 11even Ploiești, și, deși era prima ediție, am reușit să avem peste 200 de persoane în sală. În 2015, îmi doresc ca și mai mulți oameni să își facă acest cadou și să fie prezenți la un eveniment 11even. Vă felicit pe voi, ca organizatori principali și vă mulțumesc că ne-ați dat posibilitatea de a trăi acest eveniment.

4Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Scroll