Din Bacău, Iani și Adrian Iordache ne transmit: “Hai să facem”!

5

Adrian și Iani Iordache sunt un cuplu de oameni frumoși. De profesie ingineri, au fost atrași de tineri de antreprenoriat. Iani a condus propria afacere în domeniul confecțiilor textile timp de 18 ani, iar Adrian a “explorat” mai multe zone de activitate antreprenorială, însă domeniul de care s-a atașat si în care se regăseste și azi pe deplin este managementul de proiect.

Adrian este în permanentă căutare de idei si inițiative noi, care să-l scoată din zona de confort si să-i provoace mintea, spiritul si limitele. Iani și-a propus să se “redescopere” ca persoană și să se “reinventeze” într-un nou domeniu, iar acum, alături de soțul său porneste o afacere în domeniul producerii si promovării de produse bio.

Despre familie, pasiunea pentru horticultură, despre proiectele Asociației “Hai să facem” a cărei fondatori sunt și despre experiența lor la 11even Bacău 2014, în interviul pe care vi-l propunem astăzi.

 1. Vă rog să ne transmiteți câteva date despre aspectele personale și profesionale care vă definesc?

Iani: “Cand faci un lucru, fa-l cum trebuie”este unul din principiile dupa care ma calauzesc in viata si de aceea investesc multa pasiune in tot ceea ce fac si iau mereu lucrurile in serios. Sunt o persoana foarte activa, imi place sa ma trezesc de dimineata si sa ma culc seara tarziu…Am agenda mereu plina de proiecte pe toate planurile: familial, profesional, personal. Daca tot pun pasiune in orice proiect, am decis la inceputul carierei ca o afacere derivata dintr-o mare pasiune ar fi cea mai potrivita si astfel am administrat timp de 18 ani o firma in domeniul confectiilor si designului vestimentar.

“Cand familia e bine, mi-e bine” La un moment dat prioritatile s-au schimbat si familia a trecut pe primul plan. Am dedicat meseriei de mama si sotie o buna parte din timpul meu din ultimii ani. Baiatul meu are acum 8 ani si e pe drumul cel bun…Si pentru ca sunt convinsa ca cele mai bune modele in viata pentru un copil sunt parintii, incerc in continuare sa-i ofer exemple personale din care sa se inspire. Onestitatea, respectul, autonomia, dragostea, demnitatea, solidaritatea, generozitatea, cooperarea , credinta, sunt principalele valori si principii pe care as vrea sa le cunoasca si sa le impartaseasca.

“Sanatea vine din farfurie” Pasiunea pentru horticultura a primit in ultimul timp un loc fruntas pe ordinea de zi. Este in curs de dezvoltare un proiect care vine sa incununeze activitatea de cercetare si practica din acest domeniu. Visez o afacere de familie care sa ne permita sa petrecem impreuna timp valoros si care sa ne asigure confortul financiar dar si alimentar absolut necesar.

Nu “ar trebui facut” ci “Hai sa facem”. Asociatia “Hai sa facem” este cel mai nou si mai drag proiect al nostru. Chiar daca e la inceput, ambitiile sunt mari si vrem sa punem umarul la schimbarea atitudinii in educatia din Romania.

2

Adrian: Cred cu tărie că pentru a reusi în ceea ce-ți propui, indiferent că vorbim de planul personal sau profesional, ai nevoie de o un singur aliat – o minte deschisă si flexibilă în care să se regăsească 3 elemente esențiale – MOTIVAȚIA, ATITUDINEA si ÎNCREDERE ÎN TINE. Lipsa oricăruia dintre aceste elemente te poate împiedica sau te poate opri din drumul pe care ti-ai propus să mergi. Am avut sansa să descopăr destul de devreme acest lucru, însă înțelegerea profundă a “puterii” ce stă în această combinație de elemente am ajuns să o cunosc mult mai târziu, după mai multe suisuri si coborâsuri. Experimentând, învățând si întelegând, am ajuns să gândesc mai mult pozitiv decât negativ, să fiu mai mult timp optimist decât pesimist, să mă judec mai mult pe mine decât pe altii si să fiu empatic cu oamenii cu care interactionez. După multe încercări si provocări, pe plan profesional am ajuns să fac ceea ce-mi place, dar sa-mi si placă ceea ce fac. Si acesta este cel mai important lucru pentru mine. Pe plan personal încerc să-mi găsesc mai mult timp pentru familie si încerc să nu ratez niciun moment important din viața băiatului meu. Încerc de asemenea să-mi găsesc permanent noi proiecte personale care să-mi provoace mintea, spiritul si limitele.

 1. Într-un top al priorităților, care sunt principalele 3 aspecte pe care puneți accentul în viață?

Adrian: Armonie, echilibru si siguranta în familie – Cred cu adevărat că din familie ne vine tuturor puterea si motivatia de a reusi in orice vrem să facem. Aici găsesti si alinarea esecurilor, aici găsesti si adevărata bucurie a succesului. Degeaba avem reusite personale sau profesionale, dacă în final nu avem cu cine să le împărtăsim.

Ceea ce dai, aia primesti – un principiu simplu si puternic in care cred si pe care incerc sa-l promovez atat la munca, cat si in viata personala. Cred cu adevărat că există un echilibru în universul care ne înconjoară si că fiecare acțiune sau gând al nostru provoacă mai devreme sau mai târziu o formă de reacțiune, perceptibilă sau imperceptibilă. Asa că ajut, dacă pot ajuta, mă implic dacă mă pot implica si încerc să fac bine de câte ori pot.

Să las ceva după mine – încerc prin ceea ce gandesc si prin ceea ce fac să las după mine o urmă cat de cat durabilă. Poate părea mult spus, dar pentru mine este important.

3

 1. Numiți cartea preferată?

Iani: Preferintele se schimba cu timpul…Robin S. Sharma – “Învățături spirituale pentru familia ta”

Adrian: Este o intrebare grea, pentru că sunt mai multe carti ce pot candida la acest titlu. Dacă ar fi totusi să nominalizez, as nominaliza două cărți care mi-au influențat gândirea si modul de a vedea lumea care ne înconjoară – “Inteligența materiei” a lui Dumitru Constantin Dulcan si “O lume iesită din minți” scrisă de Ken Robinson.

 1. Puteți să ne descrieți o situație grea cu care v-ați confruntat în carieră și modul în care ați depășit-o?

Iani: Primul meu job-inginer la centrul de calcul la o intreprindere de stat, mare combinat! Cu entuziasmul oricarui inceput, intreb ce am de facut . Primesc tema sa concep un program care sa rezolve niste calcule de rezistenta si sa grupeze rezultatele dupa anumite criterii. “Floare la urechere”, in doua saptamani fac programul, il duc fericita la sef si seful zice : ” du-te tu acum si vezi ce parere au despre asta colegii tai de la camera 14″. Intru emotionata, spun cine sunt si exlipic de ce-am venit…Oamenii amabili, draguti, m-au servit cu un ceai… Pe masura ce le expicam cam ce face programul meu si mai apoi le-am facut si o demonstratie practica parca cerul s-a prabusit peste ei si au amutit. Programul asta rezolva in 15 minute ceea ce cinci oameni din acel birou faceau timp de o luna, adica altfel spus le lua obiectul muncii si exista riscul sa ramana fara serviciu. Seful de birou m-a rugat sa le mai las putin programul sa se mai lamureasca cum functioneaza. Toata bucuria mea s-a dus…Am raportat sefului meu ca am lasat programul la verificat. N-am mai cerut de lucru. Si n-am mai primit…Mai mult de un an si eu si colegii mei de birou am staaaaaat si-am staaaaaat, si-am stat. Probabil ca daca acel combinat nu era vandut si taiat in bucati, programul meu de calculator ar fi zacut si acum in vreun sertar. Pe colegii mei de la camera 14 i-am vazut la televizor! Erau in primele randuri printre grevistii care cereau salarii mai mari. Dar eu nu mai eram printre ei. Eram departe , pe picioarele mele, fara sef, fara regrete, departe de sistemul de stat la stat.

Adrian: A fost o perioadă despre care pot să spun că a fost ca un fel de răscruce, atât în cariera profesională, cât si în evoluția noastră ca familie. Eram intr-o perioada a cautarilor personale, aveam fiecare afacerea noastra care ne aducea anumite satisfactii si cu toate astea era ceva care ne tinea in loc. Acel ceva tinea de o anumita incertitudine asupra planurilor noastre de viitor, pentru că nu eram foarte siguri ce vrem sa facem in continuare. Pe de alta parte eram destul de influențați de deciziile foarte multor prieteni si colegi de-ai nostri, care luaseră o decizie radicală si plecaseră din țară. Ajunsesem si noi la un moment dat să ne facem diverse simulări de punctaje pe site-urile ambasadelor ca să vedem cum stăm “teroretic”. Această stare de incertitudine ajunsese să fie foarte toxică, iar analizele de tipul “plecăm sau rămânem” deveniseră de-a dreptul obositoare. Si atunci, am luat decizia de a ne acorda un termen de grație, după acest termen să facem o analiză foarte serioasă asupra situației existente si în baza acestei analize să luăm o decizie definitivă. Termenul de gratie a fost primavara lui 2002. Când ne-am hotărât să abordăm subiectul, am stat aproape o zi si am discutat, am pus pe hartie, am analizat situatia noastră ca la “manual” si când am făcut “calculul” final, a reiesit că avem mai multe motive pentru a rămâne decât pentru a pleca. Si atunci am luat decizia să ne scoatem definitiv din cap ideea de a pleca din țară si să ne continuăm drumul pe care am început. A fost de un real ajutor această decizie si această abordare pentru că din momentul acela am putut să ne gândim mult mai clar si mai dedicat la pasii pe care-I avem de făcut în continuare. Nu stiu cum ar fi decurs viața noastră dacă am fi plecat, dar suntem mulțumiți de ceea ce am realizat aici si nu am vreun regret asupra deciziei pe care am luat-o.

6

 1. Sunteți un om care susține educația, care sunt ariile principale în care ar trebui investit în acest domeniu?

Iani:

 1. ” Drumul cel mai scurt e drumul cunoscut “

Cercetare: alegerea unei comisii formate din ” capete luminate” care sa studieze si sa decida care dintre modelele de invatamant performant din alte tari care combinat cu rigoarea si disciplina sistemului actual din Romania este cel mai potrivit pentru tara noastra. Stabilirea unor linii si principii pe termen mediu si lung care sa fie respectate indiferent de guvern, parlament sau presedinte. Nu cred ca ne mai pemitem sa facem prea multe experimente pe copiii nostri si asa destul de bulversati…

 1. ” Omul sfinteste locul”

Schimbarea statului profesorului: programe si campanii pentru atragarea în învățământ a oamenilor pregătiți și talentați; creșterea salariilor profesorilor si stimulerea lor pe criterii de performanta; traininguri, specializări, schimburi de experienta pentru profesori; promovarea performantelor profesorilor printr-un sistem special de premii.

 1. “Piatra pretioasa daca nu e slefuita nu straluceste”

Schimbarea atitudinii elevilor fata de scoala: dezvoltarea de programe de consiliere vocațională , de identificare precoce a talentului si competentelor individuale ale copiilor; promovarea performantelor elevilor si stimularea dorintei de progres prin premii si burse; dotari in gradinite si scoli- urmarind deschiderea educaţiei spre creativitate si inovaţie, introducerea de metodologii creative, amuzante si novatoare, invatarea prin experienta, imbinarea teoriei cu practica; cantine si after school gratuite pentru elevi cu situatii speciale la tara si in cartierele sarace, cu scopul atragerii si ajutarii copiilor si reducerii abandonului scolar; cursuri non-formale , cluburi, cercuri de stiinte, urmarind schimbarea la copii a atitudinii negative de frica si concurenta in placerea si bucuria descoperirii si a invatarii.

Adrian: Am pomenit mai devreme de cele 3 elemente esentiale pentru reusita, atat in cariera cat si in viata personală. Vestea bună este că motivația, atitudinea si încrederea în sine, reprezintă în fapt moduri de gândire ce pot fi învățate si dezvoltate pe tot parcursul vieții. Din păcate sistemul public de învătământ, nu atinge nici măcar tangențial vreunul din aceste elemente. Statistic este demonstrat că succesul în carieră si in viata personală este strâns legat de prezenta sau lipsa unui anumit mod de gândire. Oamenii care au reusit si reusesc în viată sunt de regulă cei care au o puternică dorință de a reusi si au încredere în ei. De aceea, cred că un pas important ar fi să investim în gândirea, “proiectarea” si dezvoltarea unor metode inovatoare care să dezvolte la copii motivația învățării, atitudinea față de tot ce înseamnă educație si bineînțeles încrederea în forțele proprii. Am văzut undeva un afis motivational care spunea cam asa: “Dacă nu esti dispus să înveți, nimeni nu te poate ajuta, dar dacă esti DETERMINAT să înveți, nimeni nu te poate opri”. Si ca să fii dispus să înveți, ai nevoie de motivație. Cam asta-I ideea …

O idee mai altfel, dar nu lipsită de logică – As lua in calcul investitia intr-un sistem de învățământ public paralel, complet reformat. Toată lumea spune că este greu să reformezi sistemul național de învățământ pentru că asta înseamnă un efort urias. Păi domnilor, hai să luăm atunci doar o bucățică din acest sistem si să încercăm să o reformăm rapid doar pe aceea. Si în acest fel să demonstrezi că se poate. Acest sistem paralel să aibă o curiculă complet nouă, să aibă alte criterii de evaluare a cunostintelor, să aibă posibilitatea să selecteze, să evalueze si să recompenseze cadrele didactice implicate după criterii corecte si impartiale. Să poată intra în acest sistem doar scolile care îndeplinesc anumite standarde si ulterior să poate intra si altele care doresc să schimbe sistemul actual cu cel nou creat. Să creezi o competiție în care practic să inviti comunitățile locale să se înscrie în acest sistem paralel si să stabilesti si niste criterii de premiere substanțială a celor care se angajează pe un asemenea drum. Se pot discuta foarte multe în directia asta si chiar cred că în scurt timp o s-o facem într-un cadru nonformal.

În crearea unor mecanisme funcționale care să determine si chiar să oblige actorii importanți din domeniul educației să lucreze împreună. Si aici mă refer la scoală, comunitate locală si familie. Cine îsi închipuie că de la “centru” cineva poate rezolva toate problemele se înseală amarnic. Atâta timp cât comunitatea locală si familia nu sunt co-interesate, încurajate sau determinate să găsească împreună cu reprezentanții scolilor soluții viabile, personalizate, pentru problemele cu care se confruntă învățământul din zona respectivă, este puțin probabil să obții performanță. Guvernul trebuie să stabilească standardele ce trebuiesc atinse, regulile jocului si foarte important să supravegheze respectarea acestora de către toți cei implicați.

4

 1. Care este cel mai mare (important) factor motivator pentru dumneavoastră?

Iani: Munca cu pasiune. Si bucuria lucrului bine facut.

Adrian: Si aici este greu să numesc unul singur, pentru că niciodată nu am gândit lucrurile acestea într-un sistem tip clasament. Pur si simplu sunt lucruri care mă stimulează mai mult. Mă gândesc la cel putin 2 elemente motivatoare în ceea ce mă priveste:

 1. Să fac ceea ce-mi place si dorinta puternică de a reusi în ceea îmi place să fac cu adevărat.
 2. Lucrul în echipă cu oameni care “sunt pe aceeasi lungime de undă “ cu mine :) – dacă nu am o asemenea echipă, o caut; dacă nu o găsesc, încerc să o formez. Mă stimulează foarte mult lucrul într-o echipă de oameni pozitivi, care au scopuri comune si cred cu tărie în ceea ce fac.
 1. Sunteți implicati în diverse acțiuni comunitare. Puteți să ne povestiți despre o inițiativă susținută și care vă este apropiată șufletește?

Iani: În preajma sarbatorilor de iarna ne gandim mereu la cei nevoiasi si batutii de soarta. Sub sloganul “daca daruiesti, primesti “, anul trecut impreuna cu copii din clasa baiatului nostru am organizat o vizita la un centru de zi pentru copii ai strazii si copii ai caror parinti au fost decazuti din drepturile parintesti. Copii din clasa au donat cu mare placere si emotie haine, jucarii, rechizite, carti si dulciuri copiilor din centrul de zi. Am petrecut cateva ore cu totii, ne-am jucat, am cantat colinde am povestit… Bucuria a fost de ambele parti.

Adrian: 17 decembrie 2013 – Lansarea filmului “BA SE POATE!” în judetul Bacau. Cu ocazia primei conferinte TedEx din Bacau, am avut ocazia sa cunosc cativa oameni extraordinari. Unul dintre acestia este tânărul regizor Tedy Necula. Un personaj din alt film, nu din cele pe care le stim noi, ca sa folosesc o expresie pe placul lui Tedy :) Un om deosebit, talentat, spiritual, cu o minte sclipitoare si cu care ulterior am avut sansa sa colaborez si sa ma imprietenesc. Primesc un telefon de la Tedy prin luna noiembrie 2013 si incepe sa-mi povesteasca despre un proiect superb făcut de cei de la Asociatia ROI impreună cu alte câteva organizații. Proiectul în cauză, sustinut si de Ministerul Educatiei se numea “ZBURD-Educatie prin coaching”. Tedy împreună cu echipa lui au făcut un film despre acest proiect si despre rezultatele lui. Filmul “BA SE POATE!”, spune într-o manieră foarte inspirată, povestea a 5 licee tehnologice din România, cu rezultate foarte proaste la examenul de bacalaureat, care după ce au intrat în acest proiect au reusit să-si crească, doar în 2 ani, procentul de promovabilitate la bacalaureat de la 2% la aproape 40%. Spui că este o poveste, dar nu-I deloc asa!

După această prezentare, Tedy mă roagă să-l ajut si eu cu lansarea filmului în Bacău. SI de aici incepe o poveste foarte interesantă. Am intrat în legătură cu cei de Asociatia ROI (asa am sansa să cunosc si pe “alchimista” Simona Crisbăsanu, initiatoarea proiectului ZBURD), cu cei de la OBLIO, partenerul proiectului in Bacău si am început să discutăm si să facem planuri despre cum ar fi mai bine să procedăm. Sala propusă inițial pentru locație a fost sala Casei de Cultură, iar după primele estimări se miza pe o participare de 250-300 de persoane. Am propus să resetăm cu toții modul în care era abordat acest eveniment si sa ne propunem să facem la Bacău cea mai tare lansare din țară. Lumea a fost cam circumspectă la început, dar am decis să mergem cu toate fortele inainte si să demonstrăm si noi CĂ SE POATE! AM reusit în câteva zile să schimbăm locația si am ales Teatrul de vară. Datorită impactului social al acestui proiect, am reusit să obținem un sprijin foarte important de la Primăria Bacău, care ne-a oferit sala fără costuri. Si acum aveam o sală mare (1500 de locuri) pe care trebuia să o umplem. Am luat legătura cu cei de la consiliul judetean al elevilor si in urma unei sedinte de brain storming + motivare cu liderii elevilor din cele mai importante licee din Bacau am ajuns la concluzia că dacă ne IMPLICĂM CU TOȚII ASA CUM TREBUIE, nu are cum să nu iasă. Am luat legătura si cu Inspectoratul Scolar Judetean care la rândul lor ne-au oferit sprijin total prin contactarea conducerii liceelor si prezentarea proiectului. Ideea este ca au fost cateva zile de mobilizare exemplara si rezultatele au fost pe masura. In ziua lansarii, am avut sala aproape plină – peste 1300 de elevi si profesori participanti din tot judetul. A fost extraordinar! Ne-am dat seama încă odată ce înseamnă puterea unei idei generoase si ce înseamnă puterea unor lideri adevărați, care aleg să se implice (si aici mă refer în special la liderii elevilor). Filmul BA SE POATE a fost si a rămas un proiect de suflet si mă bucur că am avut sansa să ne putem implica si noi intr-o asemenea experiență.

7

 1. Cum a fost experiența dvs. ca participant la 11even Experiences Bacău anul trecut?

Iani: 11even Experiences Bacău a fost in primul rand o surpriza, placuta desigur. Discursuri, spectacol, putina muzica, magie…Temele abordate,” Humanizing work” şi” Bringing joy in life” s-au potrivit ca o manusa cu asteptarile mele, cu framantarile mele…Am cunoscut oameni diferiti ca profesie, varsta, sex, personalitate, i-am ascultat pe fiecare cu experienta lui, cu stilul lui, cu exemplul lui. Am urmarit doua femei minunate Dana Chiriac si Amedeia Neamtu care, recunosc, m-au mpresionat cel mai mult. Simplu sau sofisticat, un discurs te atinge in suflet daca e din spus din suflet.

Am plecat mai bogata de la 11even. Cu sufletul plin.

Adrian: Într-un singur cuvânt – MOTIVANTĂ! Am ascultat si întâlnit oameni frumosi, cu idei îndrăznețe si generoase, cu experiențe si povesti demne de împărtăsit. O idee simplă si frumoasă, cu un impact deosebit în rândul participanților. Ne-am încărcat bateriile la maxim!

 1. Care a fost cel mai important beneficiu al participării la 11even Experiences Bacău?

Iani: 11even Experiences Bacău mi-a oferit ocazia de a cunoaste o familie minunata, Amedeia si Ovidiu Neamtu. Optimisti, implicati, veseli, increzatori, darnici, inovatori, visatori, cum sa nu-ti placa? Si nu in ultimul rand parinti. Parinti minunati, care la fel ca si noi, viseaza mult, mai mult pentru copiii lor , pentru copiii nevoiasi dar si pentru cei supradotati . Si nu doar viseaza ci chiar actioneaza incercand sa schimbe lumea…

Adrian: Oamenii pe care i-am ascultat si pe care i-am cunoscut. Si plăcuta senzație “că nu esti singur”! Stii senzatia aia pe care o ai atunci când te “chinuie” tot felul de idei trăznite si te gândesti că ai vrea să le pui în practică, să faci una si alta, dar … Dar oare o să fie lumea interesată? O să prindă la noi asa ceva!? Si după ce îti pui tot felul de întrebări de genul ăsta, te trezesti într-o sală plină de oameni interesați si pasionați să facă CEVA, să miste lucrurile într-un fel… Asta mi-a plăcut mie cel mai mult – senzație foarte plăcută de a te întâlni si a interacționa cu oameni pasionați, interesați, încrezători. Senzația că nu esti chiar “nebun”. Sau ca nu esti singurul nebun!

8

 1. Ați fost implicați ca familie în lansarea cărții Amedeiei Neamțu, “Povești colorate din lumea curcubeilor” în Bacău. Ce v-a motivat să faceți această lansare?

Iani: Sotul meu a fost cu ideea. Reactia mea? “Hai sa facem ! “Ar fi fost prima actiune a ONG-ului nostru ce poarta acest nume. Datorita baiatului nostru care avea sapte ani pe atunci, eram foarte aproape de lumea povestilor si am simtit ca putem face ceva deosebit. Ne-am dorit un eveniment cum n-a mai fost in Bacau, unul care “sa prinda” la copii, sa-i ajute sa intre in lumea povestilor altfel dacat erau obisnuiti. Sa se distreze, sa cante, sa danseze, sa picteze. Sa devina ei insisi personaje din poveste si sa-i gaseasca acesteia un final fericit…Sa cunoasca o mamica minunata care inventeaza povesti pentru fetele ei si le imparataseste apoi cu toti copiii. Sa prinda drag de carti si de citit

Adrian: Dacă vrei să-l înveți pe un copil cu adevărat ceva, trebuie să găsesti povestea potrivită. Asa că atunci când am auzit la 11even Experiences Bacău despre apariția unei cărți de povesti ALTFEL, cu niste personaje foarte interesante numite CURCUBEI, am devenit foarte curios. Cand am aflat că aceste povesti sunt de fapt un fel de povesti motivationale pentru copii, în care sunt prezentate pe înțelesul lor, valori esențiale în care merită să crezi, am avut brusc o revelație de tipul “Ce-ar fi …!?” Eram deja “încărcați” cu energie pozitivă după prezentările din timpul conferinței, asa că am întrebat-o pe Iani, soția mea, ce părere are despre asta. În mare, dialogul a decurs cam asa:

– “Ce zici, vrei să organizăm noi lansarea “Curcubeilor” la Bacău?”

– “Care NOI!?”

– “Noi doi.”

– “Doar NOI DOI!?”

– “Noi doi si altii ca noi!”

– “Super! Hai s-o facem! Să vorbim cu Amedeia să vedem ce zice!”

Si Amedeia a spus DA!

Habar nu aveam ce si cum trebuie făcut, dar asta nu conta prea mult. Eram supermotivati, cu o atitudine pe măsură si cu încrederea maximă că o să iasă un eveniment deosebit. Si asa a fost! Am reusit să formăm în scurt timp o echipă superbă, cu oameni extraordinari, care si-au pus la dispozitie entuziasmul, timpul si imaginatia pentru a crea tuturor participantilor un moment de neuitat. Nici măcar ploaia torențială nu ne-a putut opriJ Curcubeii si-au facut treaba si au alungat ploaia de langa noi! Oricum de curcubei cu ale lor coloruci si de melcuti s-a vorbit mult timp in Bacău si după lansarea cărtii. Si acum, după o introducere cam lungă, să revin la întrebarea ta – ce ne-a motivat!? În primul rând ne-a plăcut foarte mult ideea cărții! Si dacă tot ne-a plăcut atât de mult, ne-am gândit să oferim copiilor din comunitatea noastră sansa de a regăsi plăcerea cititului într-o carte de povesti inedită. Faptul că am încercat să iesim din cadrul cunoscut al lansărilor de carte si să transformăm acest eveniment într-o călătorie plină de bună dispoziție prin Țara Curcubeilor, a fost în sine un element de motivație pentru că ne-a pus tuturor imaginația si creativitatea la încercare într-un mod foarte plăcut.   Într-o lume în care valorile promovate prin toate canalele de comunicare devin din ce in ce mai îndoielnice si într-un univers al povestilor traditionale în care la final eroul principal trebuie să omoare pe cineva si să-i ia bogătiile pentru a trăi fericit până la adânci bătrâneți, apariția unei cărți în care se vorbeste despre dragoste, prietenie, credință si încredere, trebuia marcată într-un mod special. Si asta am făcut noi! Si copiilor le-a plăcut. Si nu numai lor! J

1

 1. În final, ce așteptări aveți de la 11even Experiences 2015?

Iani: Fiecare om are o poveste. Cand aceasta poveste poate inpira alti oameni sa schimbe ceva in viata lor, sa fie mai buni , sa lupte pentru cauza lor cu toate fortele, sa incerce permanent sa se autodepaseasca , sa ajute alti oameni, sa schimbe lumea intr-una mai buna, cred ca marita ascultata.     Imi doresc de la 11 even Experiences 2015 sa cunosc oameni deosebiti si sa invat cate ceva de la fiecare.

Adrian: Așteptările de la 11even Experiences 2015 sunt cel puțin la fel de mari. M-as gândi să focalizați si mai mult pe tinerii si adolescenții care se află acum în perioada marilor întrebări. Să identificați si să aduceți oameni tineri care au reusit în diverse domenii, care să inspire si care să le dea celor prezenți sperantă si încredere în ei. Si aici nu vorbesc neapărat de genii, ci de oameni care au crezut în ei si au avut curajul si puterea să-si ia viata în propriile mâini si au reusit. Oricum sunt convins că si anul acesta, 11even va fi o experienta deosebita. Speranta mea este sa fie chiar mai bun ca data trecuta, iar trend-ul acesta crescator sa-l respectati in fiecare an. Mult succes!

 

Vă așteptăm la 11even Experiences 2015!

În această primăvară, vă așteptăm cu 4 evenimente 11even Experiences. Vă invităm să rămâneți alături de noi pentru informații suplimentare despre vorbitori, cauze susținute și alte surprize pregătite de organizatori:

Ploiești – 14 mai 2015 (ediția a II-a)

Craiova – 27 mai 2015 (ediția a II-a)

Deva – 28 mai 2015 (ediția a I-a)

Bacău – 29 mai 2015 (ediția a II-a)

Următoarele evenimente 11even Experiences 2015 sunt programate în sesiunea de toamnă, în perioada octombrie-noiembrie. Haideți alături de noi, să cunoaștem oameni frumoși și poveștile lor!

 

 

 

 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Scroll